BRAINSTORM

Voor wie?

Heb je een specifieke uitdaging en probleem waar je als organisatie al een tijd mee kampt of wil je nieuwe ideeën aanboren voor toekomstige innovaties? Dan kan een creatieve brainstorm soelaas bieden. Hierbij kan Creashock het proces professioneel faciliteren en ook inhoudelijk een belangrijke bijdrage leveren, bijvoorbeeld via voorbeelden uit andere industrieën.

Vooraf is er een voorbereidend gesprek nodig om de aanpak te overleggen. Hierbij en tijdens het begin van de brainstorm stellen we de uitdaging of het probleem duidelijk. Via eenvoudige technieken herformuleren we de uitdaging of het probleem zodat we de kans verhogen dat er meer creatieve ideeën bedacht worden.

Daarna zetten we de divergentiefase in waarbij het brainstorm team op zoek gaat naar zo veel mogelijk oplossingen. Hierbij stellen de deelnemers hun oordeel uit, verrijken ze elkaars ideeën en bedenken ze via eenvoudige creativiteitstechnieken vernieuwende ideeën.

Daarna start de convergentiefase. De deelnemers gaan de ideeën groeperen, kiezen een aantal ideeën, werken ze creatief uit en maken een concreet plan van aanpak om enkele van de ideëen te realiseren. Hiervoor kan bijkomende projectopvolging en coaching voorzien worden. Dergelijke sessies nemen een halve dag, een dag of 2 dagen in beslag, afhankelijk van de voorkennis, de uitdaging of het probleem en de gewenste diepgang.

Vraag vrijblijvend info: dirk.deboe@creashock.be of bel naar 0474/949448

facebook pagina voor creashocktwitter voor creashockLinkedIn Creashock