dirk de boe

Dirk is gehuwd met Claudine en samen hebben ze een dochter Sharlien en een zoon Joachim. Hij is een gewezen amateurvoetballer, gaat regelmatig lopen en fietsen, is een fervent lezer, houdt van muziek en pikt af en toe een film mee. Hij is een geboren netwerker, houdt van sociale media en reist graag.

Dirk komt, na zijn studies industrieel ingenieur elektro-mechanica, bij Philips terecht en zal er meer dan twintig jaar blijven. Zijn passie voor innovatie loopt immers gelijk met de ambities van het bedrijf en hij krijgt er om de paar jaar nieuwe kansen.

Die passie brengt hem ook buiten Philips en het bedrijfsleven. Hij geraakt geboeid door creativiteit en onderwijsvernieuwing en wel in die mate dat hij er de boeken Creashock en Edushock over schrijft. Hierdoor wordt hij een veelgevraagd spreker in industrie en onderwijs.

Daar stelt hij bij heel veel organisaties het vergeten deel van innovatie vast. 80% van de mensen worden er immers niet betrokken bij idee├źngeneratie, een ongelooflijk potentieel. Bij Philips slaagt hij er in om een groot deel van die mensen wel te betrekken en zo een innovatiecultuur te bewerkstelligen. Hij is ervan overtuigd, dat het proces dat hij daarbij ontwikkelde, ook mogelijk is in andere organisaties, mits het te herdenken en aan te passen aan de desbetreffende organisatie.

Hij heeft zijn eigen onderneming opgestart om zoveel mogelijk organisaties en hun mensen creatief te leren denken. Dirk gelooft immers dat creatief denken een van de sleutels is om in onze organisaties, scholen en maatschappij oplossingen te bedenken voor de uitdagingen, problemen en conflicten van deze tijd.

facebook pagina voor creashocktwitter voor creashockLinkedIn Creashock